пʼятниця, 24 січня 2014 р.

Освіта у хмарі


У 90-ті роки минулого століття відбувся перехід до нової епохи розвитку людства - інформаційної. Це вносить зміни в усі сфери життя.
На жаль, доводиться констатувати, що в інформаційний час наші діти змушені вчитися за  системою , яка була створена 300 років тому Вікторіанської Імперією.
Згідно цій системі люди мали виходити після школи людьми-функціями. Вони повинні були вміти гарно писати, бо комп'ютерів не було і інформація передавалася виключно в письмовому вигляді. Вони повинні були вміти читати і вони повинні були знати арифметику (додавати, віднімати, множити і ділити). І якщо така людина-функція, наприклад, змінювала своє місце проживання, то вона одразу ж могла приступити до виконання роботи, тому що все було однаковим.
Зараз вже все давно не так. Наші діти можуть розвиватися набагато швидше, тому що у них є необмежений доступ до інформації. Наприклад, діти з сільських шкіл нічим по розуму не поступаються своїм одноліткам з приватних елітарних шкіл. Вони можуть все, якщо правильно поставити перед ними мету.

середа, 22 січня 2014 р.

Розглянемо переваги...

Розглянемо перевагах, які дає вчителю створення віртуальних уроків.
Процес створення навчальних відеоматеріалів достатньо трудоміский. Навіть при хороших навичках тудозатрати на створення відеоматеріалу відносно "живого" пояснення можна оцінити як 1:10. Тобто на створення 10-хвилинного навчального відео потрібно затратити майже 2 години часу. Початківцям потрібно ще більше часу.
Але коли проаналізувати, які переваги надає такий відеоурок, то стає зрозумілим, що такою роботи все-таки потрібно займатися.

понеділок, 20 січня 2014 р.

Як запезпечити рівність доступу до якісної освіти?

Усім учителям, які задумувались над питанням, яку винесене в заголовок статті, пропоную переглянути відео, у якому Дафна Коллер розповідає про організацію навчального проекту Coursera.