пʼятниця, 22 листопада 2013 р.

Анатомічний атлас Healthline Body Maps


Пропоную учителям біології познайомитись за ресурсом Healthline Body Maps. Це досить грунтовно розроблених проект, які ефективно використовує такі важливі інструменти, як тривимірна графіка і інтерактивність.

пʼятниця, 15 листопада 2013 р.

Планшетники проти підручників. Потрібні прогнози та рішення


Останнім часом все більше розмов ведеться про введення в школах електронних підручників.

Між тим, ми маємо дуже слабке уявлення, як зростаюча кількість андроїдів, планшетників, електронних рідерів впливає на пізнавальну активність дітей і на керованість освітнього процесу.

понеділок, 11 листопада 2013 р.

Три причини навчати по-новому

Навчати в сучасних умовах вкрай складно. Можна вказати, принаймні, на три важливих причини, що вимагають від вчителя адекватного підходу до навчання в інформаційному суспільстві.

Перша:
змінився час, суспільство і візуальне середовище, в яких росте дитина. 

Учень приходить до школи і, незалежно від місця проживання, йому потрібно не тільки аудіальний і статичний спосіб сприйняття, але і візуальний, динамічний, інтерактивний.

Інакше - нудно, інакше він встигає сприйняти і відключитися. Багато вчителів скаржаться: діти не хочуть, діти не можуть довго слухати вчителя.

Учень думає швидше, ніж передбачає традиційне (класичне) викладання.

Зверніть увагу - все навколо нас стає динамічнішим: пісні швидше співають, фільми перенасичені подіями та трюками... Ми часто ловимо себе на безглуздому перемиканні десятків телевізійних каналів...


четвер, 7 листопада 2013 р.

Три аргументи вчителя не на користь технологій

Давайте розглянемо три аргументи, які дуже часто приводять вчителі при обговоренні будь-якої теми, яка стосується застосування ІКТ у роботі вчителя. Вчителі, які робилять перші кроки і розуміють про необхідність нових методів і інструментів для роботи.  регулярно чують нижченаведені аргументи від своїх колег.

Три основні моделі та три підходи до навчального процесу


У науково-педагогічній літературі з'являються все нові і нові "моделі навчання". Їх кількість зростає в прямій пропорції по мірі виходу нових монографій і захисту чергових дисертацій.
Це часто збиває вчителя з пантелику і не дає можливості визначитися, як працювати ефективно і по-сучасному.
Незважаючи на все різноманіття можна чітко виділити три основні моделі навчання.

Prezi

Створення презентацій є одним з найбільш поширених засобів, якими користується вчитель у школі. Найпопулярнішим і найпотужнішим інструментом для цього завжди вважався PowerPoint. Проте часи змінюються і сьогодні у нього з'явилися потужні конкуренти, яке ні в чому не поступаютьс , а де в чому може і перевершують продукт Microsoft . Одним з таких перспективних проектів є онлайновий сервіс Prezi.


Prezi - це хмарний сервіс, який служить для створення інтерактивних презентацій. Перш за все вам необхідно перейти за адресою http://prezi.com і пройти нескладний процес реєстрації. Зробити це можна за допомогою своєї адреси електронної пошти або використовуючи облікові дані в соціальній мережі Facebook.